Management rizik v podniku Technické služby Jeseník a.s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší problematiku řízení rizik v projektu regionálního aquaparku Jeseník s cílem identifikovat rizika spojená s realizací tohoto projektu. Takto nastavený proces řízení rizik je svým charakterem a expertností ojedinělým postupem, který naplňuje účel informovanosti managementu projektu o možných rizicích a jejich dopadech na projekt a jeho okolí. Za pomoci systémového přístupu a managementu rizik došlo k identifikaci slabých míst, která projekt nejvíce ohrožují i s finančním vyjádřením dopadu jednotlivých rizik. Ošetřením skutečností rizik vyplynuly strategie, kterými se management bude ubírat tak, aby došlo k co nejvyšší eliminaci nejistot z realizace. Návrhy a opatření poukazují na výhody a nutnost zavádění procesů řízení rizik spolu se systémovým myšlením pro management, který odpovídá za daný projekt.
This diploma thesis deals with the risk management issue of a projection of regional aqua-park Jeseník, with the aim to identify risks connected with realization of this project. This particular process of risk management adjustment is isolated proceeding with its characteristics, and expertise, with replenishing purpose of project management awareness for possible risks, and their impacts on the project and its surroundings. Using a system approach and risk management weaknesses, which are the most threatening for the project as well as financial formulation of particular risks, are identified. Attending matters of risks, strategies, which will be used for the utmost elimination of doubts from the realization, emerged. Proposals and disposals refer to advantages, and urgency of applying risk management processes along with system thinking for management, which corresponds with the particular project.
Description
Citation
LUKÁČ, M. Management rizik v podniku Technické služby Jeseník a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) Mgr. Vladěna Štěpánková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO