Srovnání vybraných silničních nehod se stávajícími nárazovými zkouškami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce představuje přehled základních sil působící na vozidlo, základní metody analýzy nehodových dějů a sběr dat použitých při analýze nehod, přehled základních biomechanických kritérií a limitů používaných při homologační zkoušce ochrany cestujících při čelním nárazu, používané nárazové zkoušky, homologační zkoušky a specifikace pro tyto zkoušky. Pozornost je zejména věnována nárazovým zkouškám Euro NCAP a homologačním zkouškám vozidel Škoda Octavia s cílem pokusit se je porovnat s vybranými nehodami z hlediska hloubky a charakteru deformace a vyhodnotit zjištěné porovnání.
This master’s thesis presents an overview of the basic forces acting on the vehicle, the basic methods of analysis of accident, collection of data used in the analysis of accidents, an overview of the basic performance criteria and thresholds used in the homologation test of occupant protection in a frontal impact, used crash tests, homologation tests and specifications for these tests. Attention is paid to Euro NCAP crash tests and to homologation tests of vehicles Skoda Octavia with aim to try to compare them with selected accidents in terms of depth and character deformation and evaluate findings comparision.
Description
Citation
RYBKOVÁ, T. Srovnání vybraných silničních nehod se stávajícími nárazovými zkouškami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kudláček (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací „Srovnání vybraných silničních nehod se stávajícími nárazovými zkouškami“, jejíž hlavní náplní bylo (řešení, rozbor, posouzení, vyhodnocení apod.). Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednosu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce (eventuálně oponenta) odpověděla správně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO