Aplikace laseru při obrábění dřeva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší základní rozbor obecného využití laserových technologii. Důležité parametry při řezaní laserem do dřeva. Návrh vlastní dřevěné stavebnice, následné vyřezání stavebnice, postavení prototypu. V poslední části diplomové práce se řeší technicko-ekonomické zhodnocení a porovnání laseru s jinou technologii, společně s postupem lepení daného modelu.
This diplom thesis addresses the fundamental analysis of the general use of laser technology. Maintanence parameteres in laser wood cutting. Design wooden kit, cutting wooden kit and make kit prototyp. Last part of diploma thesys deals with technical and economic evaluation and comparison laser technology versus CNC machine. In diplom thesis is created procedure for glue kit.
Description
Citation
DUŠEK, P. Aplikace laseru při obrábění dřeva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Peter Šugár, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Zabýval jste se i nekonvenčním obráběním jiných, hlavně větších dílů? S jakým strojovým zařízením jste pracoval? Na návrh a provedení gravírování jsou zřejmě vyšší požadavky ohledně designu než na vlastní řezání. Můžete o tom krátce pohovořit z pohledu svých zkušeností. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: V jaké konkrétní firmě se model vyráběl? Jaká je cena modelu? Stěny modelu - narazil jste na problémy s lepidlem? Jaký byl výstupní výkon paprsku laseru? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO