Moderní metody kódování řeči pro přenos po mobilní síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje popisu metod kódování řečového signálu používaných především v 2G a 3G mobilních sítích, popisuje jejich vývoj a zaměřuje se na detailnější popis v současné době nejperspektivnějšího způsobu kódování založeného na technologii ACELP, kodeku AMR-WB.
This bachelor’s thesis describes speech’s signals coding techniques used especially in 2G and 3G cellular networks, describes their evolution and aims in great detail at todays most perspective way of coding based on ACELP technology, codec AMR-WB.
Description
Citation
KRÁSNÝ, V. Moderní metody kódování řeči pro přenos po mobilní síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Balej, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Stručně uveďte výhody a nevýhody obou kodeků AMR-WB a VMR-WB a způsoby jejich použití. Ukažte na obrázku 1. formant. Co je formant?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO