Analýza vlivu výše akontace u hypotečního úvěru na cenu nemovitosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Způsobů, jak financovat bydlení je mnoho. Tato diplomová práce se zabývá problematikou financování nemovitosti pomocí hypotečního úvěru. Zaměřuje se na vliv akontace u hypotečního úvěru na celkovou cenu, kterou zaplatí za pořízení bydlení modelová mladá rodina. V úvodu jsou definovány základní pojmy týkající se hypotečního úvěru, požadavky a potřebné doklady pro jeho získání. V další části je namodelován hypoteční úvěr pro různé výše počáteční akontace u konkrétního bytu a tyto varianty jsou posléze vyhodnoceny. Součástí práce je také ocenění modelového bytu a porovnání takto zjištěné ceny s celkovou cenou, kterou zaplatí rodina včetně nákladů spojených se splátkami hypotéky. Cílem této diplomové práce bylo zjistit, jak velký má vliv počáteční výše akontace na celkovou cenu bytu.
There are many ways to finance housing. This thesis deals with the financing of a property by means of mortgage. It focuses on the impact of the down payment on the mortgage in the total price of a new home for a young family. The introduction defines the basic concepts related to mortgage requirements and documents which are necessary for obtaining the loan. In the next section, mortgage is designed for a set of different initial down payments for a particular apartment, and these variants are then evaluated. The work also includes the appraisement of the model apartment and it compares the determined prices with the total price paid by the family, including the costs associated with the mortgage payments. The aim of this thesis is to determine how high the influence of the initial amount of the down payment is on the total price of the apartment.
Description
Citation
SKOŘEPOVÁ, M. Analýza vlivu výše akontace u hypotečního úvěru na cenu nemovitosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO