Řízení nákladů v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce je popsat a zanalyzovat současný stav řízení nákladů a navrhnout opatření pro zlepšení stavu. Teoretická část je věnována klasifikaci nákladů, kalkulacím a nástrojům pro řízení nákladů. Praktická část pak popisuje řízení nákladů v analyzované firmě. Dále je provedena vertikální a horizontální finanční analýza. Z analýz řízení nákladů jsou nadefinována opatření pro zlepšení stavu. Z vertikální a horizontální analýzy vyplynuly nákladové položky, kterým je vhodné věnovat pozornost.
The aim of the thesis, which is divided into a theoretical and a practical part, is to describe and analyze the current tendency in a company’s cost management, and suggest a precaution leading to an improvement. The theoretical part compiles the classification of costs, calculations, and tools and processes of cost management. The practical part then describes cost management in the analyzed company. Both vertical and horizontal financial analysis are rendered – from the analyses, precautions are defined, as well as cost items, which are suggested to be paid attention to.
Description
Citation
HAVLOVÁ, P. Řízení nákladů v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Jana Stávková, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
otázka vedoucího práce - odpovězeno otázka oponenta - odpovězeno 1. otázka - Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D.: Další metody měření času v návrhu - odpovězeno 2. otázka - doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA: Řízení nákladů, normy ve spotřebě nářadí - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO