Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Řešený objekt se nachází na křižovatce komunikace vedené po nábřeží řeky Svratky a nejvýznamnější brněnské radiály směrem na Vídeň. Nárožní parcela je severovýchodní částí městského bloku a je významným urbanistickým bodem, určujícím ráz nábřeží a frekventované ulice Vídeňská. Jedná se o samostatný objekt, který svým prostorovým pojetím uzavírá a doplňuje městský blok. Architektonickým záměrem je návaznost na okolní zástavbu a současné zvýraznění nároží. Nárožní dominanta je tvořena vertikálou vystupující, prosklené konstrukce, kontrastující s horizontální hmotou s cihlovým obkladem.
The building is located at the junction of the road running along the bankment of the river Svratka and the most important radial in direction Brno to Vienna. The parcel is northeast part of a city block and is major urban point, determining the character of the embankment and the street Vídeňská. The architectural intention is to link with the surrounding buildings and highlight the current corner. A corner is formed by the dominant vertical, protruding, glazed structure, contrasting with the horizontal mass with brick facing.
Description
Citation
ŠTURM, V. Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Naděžda Menšíková, CSc. (předseda) Ing. arch. Robert Sedlák (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen) Ing. arch. Lea Vojtová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-05-23
Defence
Student představil svou práci a reagoval na podněty a otázky oponenta a vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO