Nemovitosti jako předmět dědického práva v řízení o dědictví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na vypořádání nemovitostí v dědickém řízení, kde je popsán průběh jednotlivých fází, vztah účastků k řízení a rozdělení důkazních prostředků, jež jsou celého procesu součástí. V rámci teoretické části práce jsou rozebrány tři modelové situace, týkající se ocenění nemovitosti znaleckým posudkem, vývoje cen nemovitosti a vypořádání členského podílu u družstevních bytů, jak z pohledu společného jmění manželů, tak z pohledu více dědiců.
The thesis focuses on the settlement of real estate in probate proceedings, which describes the various stages of progress, účastků relationship management and sharing of evidence that are part of the process. The theoretical part of chapter three model situations concerning the valuation of real estate appraisal expert, real estate price trends, and the settlement of a member's interest in cooperative housing, both in terms of marital property and from a more heirs.
Description
Citation
ROLENCOVÁ, T. Nemovitosti jako předmět dědického práva v řízení o dědictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO