Laboratorní spínaný napájecí zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem mé bakalářské práce je řešení laboratorních spínaných napájecích zdrojů, srovnání jejich výhod a nevýhod a vlastnosti z hlediska EMI. Úkolem této práce je také návrh koncepce dvouhladinového spínaného zdroje s integrovaným obvodem LM2576 včetně proudové ochrany a realizace testovací verze, na které bude provedeno základní měření. Dále navrhnout celkové schéma zapojení a mechanické řešení napájecího zdroje včetně měřících modulů. Návrh desek plošných spojů, jejich osazení a důkladného proměření.
The topic of my bachelor´s thesis is a solution to a laboratory switching power supply, look at their benefits, disadvantages and characteristics in terms of EMI. The aim this work is also to design the concept of two outputs switching supply with monolithic circuit, LM2576 with the inclusion of a current limiter and implementation of a test version which will use basic measuring. Further, design a general scheme and the mechanical solution of a power supply including measuring modules. Design layout of printed circuit, complemented with thorough testing.
Description
Citation
ŠNEIDR, R. Laboratorní spínaný napájecí zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO