Bezdrátovy elektronický měřící a zabezpečovací systém budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací bezdrátového zabezpečovacího systému. Návrh se skládá z prostudování jednotlivých komponentů bezdrátových zabezpečovacích systémů jako jsou detektory, ústředna, GSM komunikátor a mobilní stanice. Dále se zabývá seznámením technologií pro vytvářením senzorových sítí a návrhem principiálního schémata bezdrátového systému rodinného domu. Pro realizaci bezdrátového sítě je využit standard IEEE 802.15.4 ZigBee na frekvenci 2,4GHz a radiový přenos na pracovní frekvenci 868,3MHz. Jak u koncového zařízení tak u koordinátoru je využito ZigBee modulů od firmy Meshnetics. U rádiového přenosu je využito bezdrátové základnové stanice od firmy SATEL. Obě bezdrátové sítě jsou propojeny s ústřednou bezdrátového zabezpečovacího systému a následné propojeny s GSM komunikátorem od firmy SATEL, který se stará zasílání zpráv, o stavu zabezpečovacího systému, směrem k uživateli na mobilní stanici.
This bachelor thesis is engaged in proposal and implementation of wire less safeguarding system. The proposal is consisting from study of single components wire less safeguarding system like for example: detectors, central, GSM communicator and mobile station. The bechelor is engaged familiarization of technologies for formation sensing element networks and proposal (principal) diagram wire less systém of familly house. For realization wire less network is exploit standart IEEE 802.15.4 ZigBee on a frequence 2,4 GHz and radio outside on a work frequence 868,3MHz. Beside terminal arrangement and near co-ordinator is exploiting Zigbee program units from Meschnetics company too. Next to radio outsider is exploiting wire less base extension station from Satel company. Both of wire less are connected with a central of wire less safeguarding system and conseguently connected with GSM communicator from Satel company, whitch on is concernig abouth sendings of messages abouth loom of wire less safeguarding system towards to user on mobile station.
Description
Citation
VICHTA, M. Bezdrátovy elektronický měřící a zabezpečovací systém budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO