Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce „Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu“ je zaměřena na aktuální problém u většiny zaměstnanců a tím je stres, který na ně působí. Práce analyzuje typy stresu, příznaky a projevy stresu, také jeho vliv na zdraví člověka a pracovní výkon. Dále se soustředí na faktory, které stres vyvolávají, jejich identifikaci a eliminaci. Práce je zaměřena na teoretický rozbor problematiky a následně je orientována na měření stresorů v pracovním prostředí. Konkrétně na měření stresu u zaměstnanců firmy P&L spol. s.r.o. V závěru práce jsou formulována doporučení na snížení zjištěných stresových faktorů.
The diploma thesis concentrates on the stress that the vast majority of employees face today. The thesis analyzes the various types of stress, its indication and manifestation. Furthemore, the factors that contribute to stress, their identification and elimination are also discussed. The focus of the thesis is on the theoretical analyzis of the problems. Moreover, it measures the stressors on the workplace, too. Specifically, it evaluates the level of stress in P&L spol. s.r.o. In the conclusion, the recommendations that decrease the detected stress factors are given.
Description
Citation
KOUTNÝ, P. Vyhodnocování, zvládání a snižování stresu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-02-05
Defence
Ing. Schüller - Jak by šly doplnit kalkulace konkrétních návrhů? - odpovězeno Ing. Zich - Budou návrhy (team-buildingové aktivity) fungovat i vzhledem k věkové kategorii zaměstnanců, k organizační struktuře? - odpovězeno doc. Chalupský - Proč ve výzkumu rozdělujete odpovědi mužů a žen? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO