Regulovatelný zdroj napájený a řízený pomocí USB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací regulovatelného spínaného zdroje. Zdroj je napájený a řízený pomocí USB sběrnice osobního počítače. Požadované výstupní parametry zadává uživatel v počítačové aplikaci. Teoretická část obsahuje způsob USB komunikace a úvod do problematiky spínaných zdrojů se zaměřením na topologii Sepic. Praktická část práce rozebírá dílčí obvodová řešení, ze kterých je sestaveno kompletní zařízení. Detailně je rozebrán silový obvod měniče a jeho řízení mikrokontrolérem. Práce dále obsahuje návrh programu mikrokontroléru a návrh počítačové aplikace. Výsledkem práce je funkční zkušební vzorek zařízení na kterém je provedeno měření.
Master thesis deals with design controllable switching power source. Device is supplied and controlled via USB bus of PC. The required output parameters are specified by user in a computer application. The teoretical part includes method of USB communication and introduction to switching power sources with focus on a Sepic topologii. The practical part describe individual circuit solution which contains of a complete device. Is analyzed in detail the proposal Sepic converter circuit and controling by microcontroller. The work also includes the design of microcontroller and computer applications. The result of this thesis is a functional device on which is the performed measurement.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Regulovatelný zdroj napájený a řízený pomocí USB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Jaké jsou dosažené parametry navrženého zdroje? Proč byl z celé škály vhodných mikrokontrolérů vybrán pro řízení měniče zrovna typ ATmega32?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO