Nízkofrekvenční výkonové zesilovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá řešením koncových zesilovačů pro domácí poslech. Jsou zmíněny základní pojmy a ukázáno několik řešení známých zesilovačů. Je popsán vznik a možnosti minimalizace přechodového zkreslení koncového stupně. Pro ověření je realizován celosymetrický koncový stupeň.
The diploma thesis deals with the solution of output power amplifiers for home listening. There are mentioned basic terms and illustrated several well-known solutions of power amplifiers. Is described formation and possibilities to minimize transient distortion of output stage. For verification is implemented full-symmetrical output stage.
Description
Citation
KOVÁŘ, R. Nízkofrekvenční výkonové zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (místopředseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma nízkofrekvenční výkonové zesilovače. Prezentoval zapojení zesilovače. Vysvětlil jeho funkci. Popsal způsob realizace přepětí. Prezentoval celou řadu zapojení jednotlivých zapojení zesilovačů a shrnul jejich výhody a nevýhody. Popsal realizaci a výsledky měření konkrétního zesilovače. Prezentoval výsledky rychlé fourierovy transformace a popsal jednotlivé složky, které se v měřeném signálu vyskytli. Popsal různé způsoby analýzy výsledků. Dále popsal jednotlivé zátěže a jejich vliv na zesilovač. Student odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO