Využití ICT pro zefektivnění výrobního procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalárska práca analyzuje súčasný stav informačnej podpory výrobných procesov v oblasti vyrezávania komponentov z plechov v spoločnosti Tatravagónka a.s. Poprad. V nasledujúcom kroku navrhuje zmenu vo forme centrálneho spracovania údajov jedným systémom a jeho integráciu na ERP systém. Prostredníctvom moderných metód na vyhodnocovanie investícií je v práci zrealizované vyhodnotenie tohto investičného zámeru a na základe výsledkov je doporučené, či daný investičný zámer realizovať alebo zamietnuť.
Bachelor thesis analyzes the current situation of information support production processes in the field of cutting metal components in the company Tatravagónka, a.s. Poprad. In the next step suggests a change in the form of a central data-processing by one system and its integration into ERP system. Through modern methods for the evaluation of investments is carried out an evaluation of the work of the investment plan and on the basis of the results it is recommended to implement or reject the investment plan.
Description
Citation
TKAČIN, M. Využití ICT pro zefektivnění výrobního procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Mgr. Milada Dittrichová (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno ot.1) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. Specifikace technologických systémů ve vazbě na systém SAP Jaký je důvod pro propojení systému SAP s řídícími systémy strojů? Odpovězeno ot.2) Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. Jaká je úroveň pochopitelnosti a porozumitelnosti stávajícího systému? Odpovězeno ot.3) Mgr. Milada Dittrichová Je způsob řezání laserem bezpečný z hlediska zdraví pracvoníků? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO