Model větrného tunelu s univerzálními vstupy a výstupy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout a realizovat model větrného tunelu. Model je možné ovládat různými standardizovanými rozsahy signálů a to jak v analogové podobě, tak i v digitální. Model se skládá ze dvou ventilátorů – ventilátoru elektricky poháněného a ventilátoru poháněného proudem vzduchu. Výstupem z modelu jsou opět standardizované signály, nesoucí informaci o otáčkách druhého ventilátoru. Následující dokument pojednává o návrhu komponent, následné realizaci a technickým problémům, které nastaly, popisu konečného řešení a programové části řešení.
The aim of this work is to design and implement a model of wind tunnel. The model can be controlled in various ranges of standardized signals in both analog and digital form. The model consists two fans - an electrically driven fan and fan driven by air stream. The outputs from the model are standardized signals, carrying information about the speed of second fan. The following document discusses the design of components, and subsequent implementation of the technical problems that occurred, a description of the final solution and the software part of the solution.
Description
Citation
HOLČÍK, M. Model větrného tunelu s univerzálními vstupy a výstupy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO