LABORARTORY BRNO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Navrhovaný objekt se nachází na východním nároží ulic Milady Horákové a Koliště. Jedná se o centrum města Brna, kousek od Moravského náměstí. Parcela nepřímo navazuje na linii městských parků brněnského okruhu (je od ní oddělena 4- proudovou vozovkou). Z tohoto důvodu se v konceptu návrhu zaobírám, mimo jiné, propojením parku Koliště, Třídy kpt. Jaroše a mezilehlé zadané parcely podzemní pasáží, aby se pěší provoz v těchto místech stal plynulejším a lidé se nemuseli vrhat napříč silnicemi mimo semafory. Navržená budova má organický půdorys a navazuje na sousední objekty, aby podržela uliční čáru. Nároží je vyzvednuto taktéž organickou linií do výšky 25 m mírně přesahuje výšku zástavby v témže bloku.. Budova je šestipodlažní. V parteru se nachází restaurace typu Rebio se zahrádkou ve vnitrobloku nad parkovací částí parteru. Ze zahrádky vidíme do foyer galerie a díky jeho prosklení až k Muzejce, či Janáčkovu divadlu. V tomto podlaží se nachází vstup do galerie. Po točitých schodech, nebo proskleným výtahem se dostanete do foyer. Z foyer jsou vstupy do přednáškových sálů v úrovni podlaží, nebo schodiště do výstavních prostor galerie. Samotná galerie se rozkládá na 3 podlažích nad sebou v nárožní části parcely. Budova je v místech napojení na stávající objekty vybavena sociálními zařízeními, dílnami, dílnami na workshopy pro návštěvníky, kancelářemi, archivem, a apartmánem pro kurátory a kustody výstav.
Designed building is located on east corner of the streets Milady Horákové and Koliště. Entered plot is found in Brno city center, near by Moravské náměstí. It is indirectly linked on line of the city parks Brno circuit ( it is separated by four current road). So one point of the project is connection by underground passage from the park Koliště to Třída cpt. Jaroše through entered plot for better pedestrian condition of walking. Building follows the street line on both sides. It is organic line conecting neighboring building which reaches to a height of 25 m. It is a little bit higher than buildings in this block of buildings. There are 6 floors in the building. On the ground floor, there is located restaurant (Rebio type) with garden in the inside block. It can be seen through the window to Janaček ´s theatre and Muzejka. Inputs into lecture halls are on the same level like foyer, and by spiral stairs you can get to the exhibition space of the gallery.The actual gallery is spread over 3 floors above it in the corner of the property. The building is at the connection to the existing building equipped with bathroom, workshop, workshops on workshops for visitors, offices, archives, and apartments for curators of exhibitions.
Description
Citation
PETROVÁ, M. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2013-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO