LABORARTORY BRNO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Řešený pozemek je umístěn nedaleko centra města Brna v těsné blízkosti městského okruhu. Sousedí s parkem Koliště a Janáčkovým divadlem. Je zde dobrá návaznost na městskou hromadnou dopravu. Hlavní koncepce návrhu vychází z propojení dvou hmot, které navazují na linie ulic Koliště a Milady Horákové. V místě napojení ulic objekty ustupují, aby nezasahovaly do křižovatky a současně tvořily prostor před vstupem do budovy. První nadzemní podlaží je řešeno netypicky proti ostatním, aby byl vytvořen prostor pro plynulý pohyb chodců a propojil ulice Koliště, Milady Horákové a s Třídou Kapitána Jaroše. Poslední podlaží je zvýšeno oproti ostatním, aby vznikl vyšší hlavní výstavní prostor.
Solved land is located near the city of Brno close to the ring road. Adjacent to the park is varied, Janáček Theatre. There is a good connection to public transport. The main design concept is based on linking the two materials, which follows the line of the streets fluctuate Milady Horakove. At the junction of streets objects recede, they do not interfere into the intersection and at the same time formed a space before entering the building. The first floor is solved uncharacteristically against the other in order to create space for the smooth movement of pedestrians and affiliated street fluctuate Milady Horakove as Captain class Jaros. The last floor is increased compared to the other to produce a higher main exhibition space.
Description
Citation
RYŠAVÁ, P. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2013-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO