LABORARTORY BRNO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce řeší vytvoření galérie s možností vystavování širokého spektra exponátů. Vzhledem k dnešní rozdrobenosti města a absenci kvalitního městského prostoru jsem se snažil držet klasických způsobu tvorby měst. Proluka je na nároží bloku, který uzavírám třemi jednoduchými kvádrovitými tělesy. Náměstí mezi nimi tvoří přechod mezi všedním životem na ulici a mysteriózním světem uměleckých děl. Vnitřní charakter objektů je odlišný což se nejen projevilo na proporcionálním členění, ale také na výrazovém aspektu vnímaní z ulice. Vnější linie bloku je kompaktní a spoluvytváří těsnou městskou strukturu. Tvary a členění všech hmot jsou jednoduché a prostory vevnitř jednoznačně čitelné. Čímž návštěvním není rušen a může si vychutnávat jedinečnost umění v plné síle.
The work deals with the possibility of creating a gallery exhibiting a wide range of exhibits. Given the current fragmentation and lack of quality urban space, I tried to keep the traditional way of making cities. Is a vacant lot on the corner of the block, which enclose three simple cuboidle bodies. The square between them forms a transition between everyday life on the streets and mysterious world of art. The internal character of the building is different which is not only reflected in the proportional division, but also the expressive aspect of perception from the street. Outlines of the block is compact and helps create a tight urban structure. Shape and distribution of all materials are simple and clearly legible spaces inside. Which visitor is not disturbed and you can enjoy the uniqueness of art in full force.
Description
Citation
WOJNAR, M. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Pavel Rada (předseda) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. Nicol Galeová (člen) Ing. Vít Mikulík, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. arch. Robert Sedlák (člen)
Date of acceptance
2013-05-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO