Vyhodnocení vlastností vzdušných iontů vytvářených různými zdroji iontů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na složení atmosféry, na děje, které v ní probíhají, především pak na vznik atmosférických iontů a energii, kterou je nutno dodat pro ionizaci plynu. Dále se práce zabývá vlivem aerosolových částic na koncentrace iontů a také nad tím jak působí vzdušné ionty na lidský organizmus. V neposlední řadě je zde uvedeno srovnání možností umělé ionizace vzduchu pro interiéry.
The work is focused on the composition of the atmosphere, the processes that take place in it, especially on the formation of atmospheric ions and the energy that must be supplied to ionize the gas. The work examines the influence of aerosol particles on the concentration of ions and also how air ions influence the human health. Last but not least, there is mentioned a comparison of the possibilities of artificial air ionization for interiors.
Description
Citation
LAZORKA, M. Vyhodnocení vlastností vzdušných iontů vytvářených různými zdroji iontů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Pospíšil (člen) prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Na jakém principu měl pracovat ultrazvukový ionizér? Jak je to s větráním ve dne a v noci? Jak vznikají ionty? Kdy je nejvíce iontů (přes den a v noci)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO