Integrita povrchu vyráběné součásti pro sanitární techniku a možnosti zlepšování její kvality

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na integritu povrchu během dokončovacích operací výroby těl vodovodních baterií a identifikací jejích možných vad. Cílem je prokázat charakter této vady metodou opakovatelnosti a určit možnosti jejího vzniku. Součástí práce je návrh nápravných opatření vedoucích k její eliminaci nebo úplnému odstranění během výrobního procesu u dodavatele.
This thesis is focused on surface integrity during finishing operations in the manufacture of faucet’s bodies and identifying of its possible defects. The aim is to demonstrate the nature of the defect by method of repeatability to determine the possibility of its occurrence. Part of this work is to offer corrective actions lead to its elimination or its complete removal during the manufacturing process at the supplier.
Description
Citation
PEŇÁK, M. Integrita povrchu vyráběné součásti pro sanitární techniku a možnosti zlepšování její kvality [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (předseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Mohl byste krátce charakterizovat firmu, jejíž výrobky jste posuzoval? 2. Rozeberte podrobněji pojem „integrita povrchu“! 3. Co je to replika pro analýzu částic extrahovaných z odlitku na transmisním elektronovém mikroskopu a jakým způsobem je vyráběna (str. 23)? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Je v práci zmiňována drsnost, tepelná degradace, fázové transformace a zbytková napjatost? Když povlakujeme jakýkoli materiál, musíme testovat kvalitu povlaku, jak jste testoval konkrétně vaše povlakování a jak jste měřil hodnoty povlaků? Používáte kalotest a scratch test? Jak se využívá nadále šrot? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO