Přenos informací po síti Ethernet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá přenosem informací po síti Ethernet. V této práci byl vybrán vhodný mikrokontrolér a komunikační modul, který zajištuje přenos dat z Ethernetu na SPI sběrnici, dále bylo zvoleno optimální digitální teplotní čidlo DS1820. Teoreticky popisuje model TCP/IP a síť typu Ethernet. V práci je vytvořeno blokové schéma zapojení, dále bylo vytvořeno elektrické schéma zapojení a deska plošných spojů. V prostředí BascomAVR je naprogramován program, který slouží pro přenos informací z mikrokontroléru přes Ethernet na webové stránky.
This thesis deals with the transmission of information over the Ethernet network. In this work a suitable microcontroller and a communication module were selected. The Module provides data transfer from Ethernet to SPI bus. Furthermore an optimal digital temperature sensor DS1820 was chosen. Theoretically it describes the model TCP / IP and the Ethernet type network . In this thesis a block circuit diagram is created, further an electrical wiring diagram and a printed circuit board were constructed. In the programming environment BascomAVR a program is compiled, which is used to transfer information from the microcontroller via Ethernet to a website.
Description
Citation
KUTÍLEK, M. Přenos informací po síti Ethernet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-08-30
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku k použitému čidlu (str. 30, tab.4) k různě uvedeným údajům dále v práci. Dále Ing. Harabiš doplnil otázku k webovému prostředí, jakým způsobem je řešeno posílání dat? Jakým způsobem by bylo možné jinak řešit připojení teplotních čidel? Vedoucí práce Ing. Sekora položil otázku, proč se u PoE používá DC/DC a ne AC/CD? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO