Videokonference v HTML 5

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje návrhu a realizaci webové aplikace typu klient, která využívá protokol SIP pro signalizaci při multimediální komunikaci. Ta je přenášena přes protokol TCP, přesněji podprotokol WebSocket. V první části jsou popsány základní vlastnosti protokolu SIP, WebSocket a taky základní informace o projektu webRTC. Hlavní částí práce je popis návrhu a implementace webové aplikace pro audio-video komunikaci a pro textovou komunikaci v rámci posílání zpráv. V této části se nachází obeznámení s postupy, které byly použity během vývoje. Je popsán také výběr knihoven k tomu použitých. Na konci byla aplikace podrobena testování.
This bachelor thesis follow proposal and realization of client-type web application, which uses SIP protocol for multimedia communication signalization. The communication is relayed via TCP protocol, more precisely via WebSocket. There are described basic properties of SIP and WebSocket protocols together with information about webRTC in first part of this thesis. The main part of thesis describes proposal and implementation of web application for AV and text communication. The briefing about progress reached during development is mentioned here as well as used libraries. Application was tested after finishing.
Description
Citation
WIESNER, D. Videokonference v HTML 5 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Balej, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Jakým způsobem je načítán CSV soubor s adresářem? Považujete tento způsob za bezpečný? Jaká bezpečnostní rizika jsou spojena s Vámi použitým přístupem? Použita speciální knihovna. Není bezpečné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO