Design rentgenového zařízení.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je design rentgenového zařízení pro lékařství – angiografického kompletu sestávajícího se z C-ramene a angiografického stolu. Práce se zabývá především návrhem atraktivního organického designu, který má pozitivní psychologický dopad na pacienta a inovací konstrukce přístroje tak, aby byl v dané kategorii co nejuniverzálnější, vyhovoval nejnáročnějším lékařským požadavkům a postupům, a posunul tak diagnostické možnosti oproti stávající produkci vpřed. V práci jsou zohledněny diagnostické postupy, které tak společně se zásadními technickými a ergonomickými faktory přímo ovlivňují jak tvarování, tak i celkovou koncepci kompletu. Práce neobsahuje samostatný zobrazovací systém, který není součástí zadání.
The subject of this diploma thesis is design of X-ray apparatus for medical intention – an angiographic set which consists of a C-Arm and an angiographic table. The elaboration deals particularly with an attractive organic design, that is aimed to have a positive psychological effect, and with an innovation in construction of apparatus in order to be as various-purpose as possible, to conform to the most exacting requirements and procedures, and to advance diagnostic possibilities in the given category. In the thesis diagnostic procedures, which along with technical and ergonomical factors influence the shape and also the total set conception, are considered. This thesis does not contain a separate display system which is not a part of project.
Description
Citation
HRDA, T. Design rentgenového zařízení. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
Karel Kobosil (předseda) prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (člen) doc. akad. soch. Peter Lehocký, ArtD (člen) PhDr. Jana Pavlíčková (člen) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (člen) prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc. (člen) akad. soch. Petr Svítil (člen) prof. RNDr. Miroslav Doupovec, CSc., dr. h. c. (člen) akad. soch. Zdeněk Zdařil (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) akad. soch. Tamara Buganská (člen) doc. akad.sochár Peter Paliatka (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO