Generátory měřicích signálů sin220 T a sin22T

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Moje diplomová práce pojednává o jedné z možností měření zkreslení v TV zařízeních a rozvodech. Hlavními cíli jsou rozbor specielních měřících signálů sin220T a sin22T, hodnocení přesnosti a možnosti realizace. Dále je za úkol navrhnout možné zapojení generátoru. To bude obsahovat analogovou a digitální část pro zpracování měřících signálů. Impuls sin22T je generován digidálním dekodérem CPLD, spouštěným “hardwarovým” krystalovým oscilátorem s kmitočtem 60MHz. Nízkfrekvenční slořka signálu sin220T má stejný tvar jako sin22T, rozdíl je pouze v taktování prostřednictvím 10MHz získaných kmitočtovou děličkou. Vysokofrekvenční složka je získána jako součin modulačního signálu sin22T a harmonické nosné o kmitočtu 4,433619MHz při AM modulaci. Oscilátor s AGC a krystalem ve vzpětné vazbě generuje absolutne přesní kmity nosné (s přesností 10-6). Nakonec jednotlivé složky sečteme v sumačním zesilovači. Podrobný rozbor, návrh a deska plošných spojů jsou obsaženy v této diplomové práci.
My diploma thesis deals about the one possibility of distortion measuring in TV devices and distributions. The main objectives are analysis of special measuring signals sin220T and sin22T, means of precision assesments and design possibilities. Next point is proposal and after that draft of generator circuit. It will consist analog a digital section of processing measuring signals. Pulse sin22T is generated by digital decoder CPLD, trigged by “hardware” quartz oscilator 60MHz. Low-frequency component of signal sin220T have identical form like sin22T, diference is only in clocking by 10MHz assured by “software”frequency divider. High-frequency component of pulse is gained like product of AM modulation, that the modulation signal is low-frequency sin220T and harmonic carrier with frequency 4,433619MHz. Ocilator with automatic gain control (AGC) and quartz feed-back generates absolute accuracy oscillation (precision 10-6). Finaly this parts are summing in operation amplifier. Detailed analysis, draft and layout of PCB (Printed Circuid Board) is reffered – to diploma thesis.
Description
Citation
MAZÁNEK, D. Generátory měřicích signálů sin220 T a sin22T [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO