Využití sběrnice I2C pro komunikaci s externím zařízením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá sběrnicí I2C a přípravkem, který má sloužit pro demonstraci v předmětu Mikroprocesorová technika vyučovaném na ústavu Radioelektroniky. Sběrnice I2C je výhodná tam kde potřebujeme realizovat přenos dat na krátkou vzdálenost s omezenými prostorovými možnostmi, ale nepožadujeme vysokou rychlost přenosu dat. Přípravek je sestaven tak aby bylo možno realizovat na přípravku i jiné úlohy než jenom úlohy zabývající se sběrnicí I2C. V přípravku je sběrnice využita pro přenos data, času, teploty, dat pro D/A převodník, dat z a do paměti EEPROM a dat do 16-ti bitového expandéru.
This diploma paper deals with the data bus line I2C and a supportive demonstration tool for the subject Microprocessor technology taught at the Radioelectronics faculty. The data bus line I2C is convenient when short-distance data transmission with restricted spatial possibilities is required but high velocity of data transmission is not necessary. The tool is compiled in such a way that enables it to also perform other tasks apart from those dealing with the I2C data bus line. The data bus line in the tool is utilized for transmission of date, time, temperature, data for the D/A converter, data from and to the EEPROM memory and data to 16 bits expander.
Description
Citation
PRAX, J. Využití sběrnice I2C pro komunikaci s externím zařízením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO