Automatizace pracoviště pro svařování laserem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce na téma „Automatizace pracoviště pro svařování laserem“ je návrh automatizované manipulace s výrobky pro čtyř polohový svařovací laser, který vychází ze zadání reálného projektu pro společnost vyrábějící automobilové díly. V první části práce je proveden rozbor zadání, kde je popsán stávající stav pracoviště a jsou popsány jednotlivé pracovní cykly operace a požadavky zákazníka na pracoviště. Dále se práce zabývá řešením jednotlivých klíčových uzlů pracoviště, včetně návrhu robotu a koncového efektoru. V závěru práce je provedeno bezpečnostní řešení pracoviště a finančně-technické zhodnocení.
The goal of this diploma thesis on the topic of „Automation of workplaces for laser welding“ is the design of a robotic manipulation device for a four position laser welder which has been designed for a real project for automotive parts company. The introduction part of this work analyses the assignment and describes the current state of the workplace, describes each work cycle operation and customer requirements at the workplace. The work then deals with solving individual key nodes at the workplace, including introducing this robot and end effector design. The conclusion of this work explains safety solutions at the workplace, and financial and technical evaluation.
Description
Citation
ELGER, J. Automatizace pracoviště pro svařování laserem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO