Analýza a komparace úvěrů nabízených bankami v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou úvěrů, které nabízejí banky a nebankovní instituce v soudobých podmínkách České republiky. První část pojednává obecně o úvěrech, jaké jsou zásady a rizika úvěrových obchodů a průběh poskytnutí a čerpání úvěru. Druhá část se zaměřuje na analýzu spotřebitelských neúčelových úvěrů vybraných bank a nebankovních institucí, poskytované fyzickým osobám nepodnikatelům, které jsou následně porovnány. Na základě komparace vybraných bank a nebankovních institucí je určena nejvýhodnější varianta spotřebitelského úvěru pro stanovený modelový příklad.
This thesis deals with the analysis of loans offered by banks and non-banking insittutions in the current conditions of the Czech Republic. The first part deals with loans, what their principles and risks are and deals with lending and the development of providing such a loan. The second part focuses on analysis of consumer-purpose loans to selected banks and non-banking insittutions provided to natural person non- businessman, which are then compared. Based on the comparison of selected banks and non-banking insittutions the best option intended for consumer credit provided are based on the comparison of selected banks on a model example.
Description
Citation
KONŮPKOVÁ, M. Analýza a komparace úvěrů nabízených bankami v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D. (předseda) JUDr. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Mgr. Miroslav Penka (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponenta - odpovězeno doc. Paseková - Je vhodné čerpat finance od nebankovních institucí? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO