Analýza přechodů vedení v pásmech milimetrových vln

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce řeší možnosti přechodů mezi vlnovody a hybridními typy integrovaných mikrovlnných obvodů. Popisuje základní způsoby řešení těchto přechodů a to jak podélných, tak i příčných. V práci je také uveden princip technologie SIW, která se u těchto přechodů hojně využívá. Praktická část je zaměřena na modelování a následnou analýzu vybraných struktur v programu CST MW Studio. Namodelované struktury jsou optimalizovány na co nejvyšší možný přenos a jsou impedančně přizpůsobeny na charakteristickou impedanci 50 . Vybrané struktury jsou přepočítány do nižšího kmitočtového pásma, realizovány a výsledky jejich simulací ověřeny měřením.
This diploma thesis solves possibilities of transitions between waveguides and hybrid types of integrated microwave circuits. It describes the basic ways of solutions this transitions in both longitudinal and transverse as well. In thesis is also mentioned the principle of SIW technology, which is in this transitions widely used. The practical part is focused on the modeling and analysis of selected structures in CST MW Studio. Modeled structures are optimized for the lowest possible value insertion loss transition and are adapted to the characteristic impedance on 50. Selected structures are recalculated to a lower frequency band, realized and results of their simulation verified by measurements.
Description
Citation
AMBROS, M. Analýza přechodů vedení v pásmech milimetrových vln [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO