Řízení robota pomocí jednoduché digitální kamery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem komunikace s jednoduchým kamerovým module. Kamerový modul je propojen s mikroprocesorem pomocí sběrnice I2C. Dále se zaměřuje na získávání dat z kamery C3088 a nastavení řídících registrů. Práce řeší získání černobílého snímku a pozorování bílého objektu. Pro polohování systému je použito servomechanismu. Pozorování objektu bylo využito pro řízení robotického podvozku. Kamera s podvozkem komunikuje přes rozhraní UART. Pozorovaný objekt je dán nastavením barvy RGB.
Master‘s thesis deals with communication with a simple camera module. The camera module is connected to the microprocessor via I2C bus. It then focuses on obtaining data from the camera C3088 and setting of the control registers. The work addresses the monochrome image acquisition and observation of the white object. Positioning servo system is used. Observed object was used to control the robot chassis. The camera communicates with the chassis via the UART interface. The observed object is given by setting the RGB colors.
Description
Citation
KAKÁČ, T. Řízení robota pomocí jednoduché digitální kamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Otázky komise: - V napaječi je ve schématu obvod 7805, na co je dioda před ním? - Student neví, proč je tam vložena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO