Technologie CWDM pro optické bezkabelové spoje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem testovacího spoje pro studium vlivu atmosféry na optický svazek v pásmech 830 nm a 1550 nm. Ve vysílací části testovacího spoje jsou zařazeny prvky technologie optických vláken včetně vlnově děleného multiplexu (WDM). V přijímací části spoje jsou použity měřicí přístroje pro měření výkonu, snímání spektra a kontroly polarizace. Výstupem této práce je návrh měřicího řetězce pro studium vlivu atmosféry na optický bezkabelový spoj a ověření jeho funkce.
In this work an optical wireless test link for studying of atmospheric phenomena in the optical bands of 830 nm and 1550 nm is described. The WDM technology involving technology of optical fibers is included into transmitter of the link. The measuring devices for measuring power, spectrum and polarization control are included into receiver of the link. The outcomes of this work are both measuring chain design and verification of its functionality.
Description
Citation
KUMPÁN, V. Technologie CWDM pro optické bezkabelové spoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Dipl. Ing. Dr. Techn. Michal Ries (člen) prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO