Kulturní centrum Kopřivnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem projektu je návrh přestavby centra města Kopřivnice a objektu kulturního domu s muzeem značky Tatra, který byl postaven roku 1991. Řešený objekt je umístěn mezi ulici Záhumenní a tok říčky Kopřivničky, která je v tomto místě skryta v délce 150m a vytváří spolu s výškovou dominantou hotelu Tatra poměrně komplikovanou urbanistickou situaci. Navržená rekonstrukce počítá s přesunem muzea automobilky Tatra do jejího továrního areálu a úplným očištěním budovy KDK na jeho původní hmotu. Ve vzniklém prostoru je navržen jednopodlažní objekt s komerčním využitím vytvářející polouzavřený předprostor rekonstruavanému kulturnímu domu.
The project is to design the reconstruction Koprivnica's center building cultural center and museum of Tatra, which was built in 1991. Of the building is located between the street and Záhumenní Koprivnická flow of the river, which at this point is hidden in the length of 150 meters and produces along with height dominates the Hotel Tatra quite complicated urban situation. Proposed reconstruction allows for the transfer of the Tatra Museum in its factory premises and complete cleaning KDK building to its original mass. The resulting space is designed single-storey building with commercial use of the space in creating a semi-enclosed rekonstruavanému cultural house.
Description
Citation
KOCIÁN, V. Kulturní centrum Kopřivnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Miloš Klement (předseda) prof.Ing. Miloslav Pavlík, CSc. (člen) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Pavel Šrubař (člen)
Date of acceptance
2013-05-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO