Inovace výrobní technologie tlakových zásobníků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce na téma „Inovace výrobní technologie tlakových zásobníků“, je popis současné technologie výroby railů (tlakových zásobníků) a návrh nové. Součástí nového návrhu je výběr vhodného sortimentu railů, návrh vhodného nakládání do stroje a upínání ve stroji. Porovnání technologicko-ekonomických parametrů současné a navrhované technologie s následným zhodnocením.
The target of Master Thesis with theme „The innovation of production technologie of pressure reservoir“, is a description of manufacturing technologie currently in use and design a new technologie. Part of new development of technologie is a selection of suitable spectrum of rails (pressure reservoir), design invention of appropriate machine loading system and clamping fixture placed into machine. Also the comparison of technologckl and economical parameters of proposed designed technologies and technologie currently in use - the final evaluation included.
Description
Citation
CAHA, L. Inovace výrobní technologie tlakových zásobníků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) plk. doc. Ing. Milan Chalupa, CSc. (člen) prof. Ing. Libor Beneš, Dr. (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Je správné tvrzení, že piezoelektrický jev funguje tak jak uvádíte na str. 24? Jaký je rozdíl mezi elektrickým nábojem a elektrickým napětím? Vysvětlete blíže pojem „Zvonová fáze“ (tab 5.3 – Nástrojový list 38). Co jsou to „řezné plátky“ (tab. 5.3 – Nástrojový list na str. 38). Jakým způsobem jsou stanoveny řezné podmínky (zejména řezná rychlost) pr ojednotlivé použité nástroje? Jaká byla obrobitelnost zvoleného kusu? Jak se volí obrobitelnost a dle čeho se stanovuje? K jakým změnám v upínání došlo u nového návrhu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO