Klasifikace srdečních cyklů z více svodového EKG pomocí metody hlavních komponent

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je seznámit se s metodou hlavních komponent. Dále se zaměřit na její využití při zpracování srdečních cyklů. Tato metoda umožňuje zredukovat množství dat beze ztráty užitečných informaci, což je důvodem proč se v posledních letech často používá pro zpracování dat a pro jejich následnou klasifikaci, kterou se tato práce také zabývá. Data byla získána ústavem biomedicínského inženýrství na FEKT VUT v Brně. Jejich následná analýza byla provedena v programu Matlab.
The resume of this master´s thesis is to introduce reader into principal component analysis (PCA), namely, the use of PCA for analysis of ECG. This method allows to reduce quantity of the data without loss of useful information. That is why PCA is widespread for preprocessing of the data for further classification, which this thesis also deals. Data available at the Department of Biomedical Engineering at the University of Technology in Brno were used in this work. All the methods were realized using Matlab.
Description
Citation
VLČEK, M. Klasifikace srdečních cyklů z více svodového EKG pomocí metody hlavních komponent [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. A: Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise .
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO