Specifika finančního řízení stavebního podniku v období ekonomické nestability

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce na téma Specifika finančního řízení stavebního podniku v období ekonomické nestability provází problematikou hospodaření společností v době krize. Je rozdělena na 2 části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení pojmů jako je krize a podnik, na které navazuje samotné pojetí krizového řízení. Je zde popsáno, jak lze krizi v podniku rozpoznat a jaké nástroje lze použít pro její řešení. Praktická část nahlíží na toto řízení z pohledu jak malé, tak i velké firmy, přičemž obě mají velice podobnou náplň činnosti. Z hlediska velké firmy je předmětem zkoumání akciová společnost Strabag a.s., která je součástí nadnárodní rakouské korporace. Na úrovni malé firmy je pozornost zaměřena na společnost s ručením omezeným, která působí v Libereckém kraji. Hlavním pramenem zkoumání je v diplomové práci finanční analýza aplikovaná na obě firmy. Na konci práce jsou výsledky obou firem porovnány.
This thesis on specifics of financial management construction company in a time of economic instability is accompanied by the issue of management companies in times of crisis. It is divided into two parts: a theoretical and practical. The theoretical part is focused on explaining concepts such as crisis and the company, which is followed by the very notion of crisis management. It describes how to recognize the crisis in the company and what tools can be used to solve it. The practical part looks at this from the perspective of management small and large companies, both have very similar content activities. In terms of big companies is being explored as a joint stock company Strabag, which is part of the Austrian multinational corporations. At the level of small business is focused on a limited liability company, which is active in smaler district. The main source of investigation in this thesis is the financial analysis applied to both companies. At the end of the work, the results of both companies compared.
Description
Citation
STARÝ, J. Specifika finančního řízení stavebního podniku v období ekonomické nestability [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO