Kritická analýza spotřebitelské poptávky s ohledem na vývoj ekonomiky v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou spotřebního chování v České republice. Teoretická část vymezuje základní pojmy a údaje, které se týkají spotřebitelské poptávky a informace nezbytné k pochopení analyzované části. Následující část se věnuje kritické analýze spotřebního koše a vynakládání výdajů domácností do různých komodit. Analytická část je zaměřena rovněž na vývoj ekonomiky, podle které lze vyvodit reakce domácností a s tím spjaté chování spotřebitelů. V závěru je práce doplněna o návrhy vedoucí ke snížení přebytečného vynakládání výdajů, které jsou doporučením pro občany České republiky.
Master´s thesis deals with problems of consumer behaviour in the Czech republic. Theoretical part of thesis defines basic concepts and data, which relate to consumer demand and information necessary to understand the analysis part. The following part deals with critical analysis of consumer basket and spending costs of households in different commodities. Analytic part is also aimed at economic development and according to it we can deduce reactions of households and related consumer behaviour. At the end the thesis is completed by suggestions to reduce excess spending expenditures, which are recommendation for citizens of the Czech republic.
Description
Citation
HOLÁSKOVÁ, R. Kritická analýza spotřebitelské poptávky s ohledem na vývoj ekonomiky v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-05
Defence
Otázky vedoucího 1) Které z Vaších návrhů v rámci redukce výdajů je nejméně bolestivé? Zodpovězeno 2) Které jsou nejtěžší? Zodpovězeno Otázky oponenta 1) Jaký je rozdil mezi chováním spotřebitelů v roce 2008 a v roce 2011? Zodpovězeno Komise 1) Ing. Luňáček - v čem jsou Vaše návrhy nové, inovativní a splňují požadavky na diplomovu práci? Rovnice na spotřebitelskou poptávku. Částečně zodpovězeno 2) doc.Sojka - náklady na topení, jak lze obecně hodnotit náklady na topení, kontrola, snižování nákladů. Zodpovězeno 3) Ing.Chudý - korelační koeficient vychází velmi nízko, proč jste se nasnažila použít složitější formu zápisu? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO