Klasifikační systémy v nemocnicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Klasifikační systémy ve zdravotnictví se v České republice dostávají stále více do popředí při účtování za služby poskytované nemocnicemi. Tato práce předkládá základní přehled klasifikačních systémů a je zaměřená na systémy zabývající se ekonomickou náročností hospitalizace (DRG) u nás i v zahraničí. V České republice se do popředí zájmu dostává systém IR-DRG, proto je mu věnována samostatná kapitola. Dále práce zahrnuje návrh webové aplikace s využitím technologií firmy InterSystems. Aplikace slouží jako modul Nemocničního informačního systému Clinicom pro výpočet ceny hospitalizace pacienta pomocí klasifikace do systému DRG.
Classification systems in health care in the Czech Republic come increasingly to the fore when billing for services provided by hospitals. This work presents a review of classification systems and is focused on systems dealing with economic demands of hospitalization (DRG) in Czech Republic and abroad. In the Czech Republic, hospitals are working with IR-DRG system; therefore it is discussed in a separate chapter. The work also includes design of web application using technologies from InterSystems. The application serves as a module of the hospital information system Clinicom to calculate hospitalization rates by classification into the DRG.
Description
Citation
VALLA, R. Klasifikační systémy v nemocnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. položil otázky: Používá se systém DRG v ČR? Jak se péče vykazuje pojišťovnám? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO