Sociální zabezpečení zaměstnanců v Evropské unii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou koordinace systémů sociálního zabezpečení na unijní i vnitrostátní úrovni. Předkládá základní rozbor příslušné unijní právní úpravy. Na modelových příkladech je rovněž prezentována aplikace relevantních právních předpisů Evropské unie, které se k dané situaci vztahují, mj. je poukazováno i na související administrativní povinnosti. V poslední části jsou identifikovány problematické oblasti a prezentována obecná, ale i konkrétní doporučení, vztahující se k řešeným příkladům.
This thesis deals with the coordination of social security systems at EU and national level. It presents basic analysis of the relevant EU legislation. The model examples show the application of relevant legislation of the European Union which relate to the situation, and mentions the context of relevant administrative duties. The last part identifies the most problematic areas and proposes some general, but also specific recommendations related to the examples.
Description
Citation
VOLNÁ, Z. Sociální zabezpečení zaměstnanců v Evropské unii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázky oponentky diplomové práce, viz příloha. Zodpovězeno. 1) Prof. Živělová: Proč Vaše analýza končí rokem 2009, je to z důvodů nedostupnosti údajů? Myslíte, že po roce 2009 nastaly výrazné změny v analyzované situaci? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO