Tremometr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce studuje problematiku tremoru a jeho návaznost na různá onemocnění. Pozornost je věnována především Parkinsonově nemoci, která je i podrobněji rozebrána. Navazující část práce obsahuje stručný rozbor snímačů vibrací a dalších metod, které mohou být pro detekci třesu použity. Praktická část práce je rozdělena na dvě části. První obsahuje návrh a sestrojení tremometru, druhá pak realizaci programu pro vyhodnocování snímaného třesu.
Bachelor’s thesis analyzes tremor as a movement disorder and shows its relations to diseases such as Parkinson’s disease, which is therefore described more in detail. The other part of the work consists of a brief analysis on the physical sensors of vibrations and other methods that can be used to detect vibrations. Practical part is divided into two. First one describes a design of a tremometer and its constructing and the other one describes realization of a program for evaluation of tremor.
Description
Citation
MIČÁNKOVÁ, V. Tremometr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky, a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO