Bezkontaktní měření teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s problematikou bezkontaktního snímání povrchové teploty lidského těla. Teoretická část práce se věnuje pojednání o fyzikální podstatě bezkontaktního měření teploty, používanými typy detektorů i aplikaci této metody do zdravotnictví. V praktické části se zaměří na návrh a realizaci obvodu pro bezkontaktní měření teploty, jeho komunikaci s osobním počítačem a následné softwarové řešení programu pro sestavení povrchové teplotní mapy pacienta. Na závěr byla provedena sada měření pro srovnání přesnosti sestrojeného teploměru s komerčně dostupnými výrobky.
Purpose of this bachelor thesis is get acquainted with problem of non-contact measuring of surface temperature of human body. The teoretical part of this labour deal about physical substance of non-contact temperature measurement, using types of detectors and application of this method to the medicine. In the practical part will focus on design and realization of electrical circuit for non-contact temperature measuring, comunication with personal computer and software solution of program for building surface temperature map of patient. At the end of labour was performed a set of measuring to compare accuracy of built thermometer with commercially available products.
Description
Citation
SMRŽ, M. Bezkontaktní měření teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. položil otázku: Ověřil jste kvalitu měření přístroje? Ing. Martin Vítek, Ph.D. položil otázku : Nešly obrázky zpracovat způsobem použití celé barevné škály? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO