Porovnávání významných bodů pro detekci objektů v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se týká oboru počítačového vidění. Konkrétně se věnuje extrakci významných bodů z obrazu jako prostředek pro srovnání obrazů a vyhledávání objektů. Jsou zde zmíněny 4 metody, které jsou porovnávány z hlediska účinnosti a využití. Jako hlavní algoritmy jsou zde zmíněny SIFT a SURF, které jsou v poslední době nejčastěji využívané. Jsou zde popsány taky metody popisu významných bodů a jejich porovnávání. Jsou zde vloženy testovací obrazy pro primární testování implementovaného algoritmu. Nakonec je popsána implementace metody SURF a je otestována z hlediska několika nejvýznamnějších parametrů.
This paper is concerned in branch of computer vision. Methods for extracting feature points are presented as tools for image comparison and finding objects in images. Four methods are metioned which are compared with respect to their effectiveness and utilization. Algorythms SIFT and SURF are described as a state-of-the-arts. This paper also mentions methods for describing feature points and their comparison. Testing images are inserted as a tool for first testing of implemented algorythm. Finally, the implemented method SURF is described and tested with respect to several most relevant parameters.
Description
Citation
TRÁVNÍČEK, V. Porovnávání významných bodů pro detekci objektů v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO