Výroba konzoly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Konzola slouží k uchycení pohyblivých mechanismů výtahových dveří. Součást je zhotovena z konstrukční oceli 11 375 tloušťky 3 mm, velikost výrobní série činní 30 000 ks/rok. Jako nejoptimálnější technologie výroby byla zvolena metoda postupového stříhání s následným ohybem na sdruženém nástroji. Byly uskutečněny technologické a konstrukční výpočty, z nichž byl navržen nástroj, pro který byla vytvořena základní výkresová dokumentace. Ze strojní vybavenosti firmy byl pro výrobu vybrán výstředníkový lis LE 400 se jmenovitou silou 4 000 kN. Byly stanoveny náklady na výrobu jednoho kusu, přičemž výroba se stává ziskovou pro sérii větší než 94 133 ks/rok.
The bracket is used to attach the movable mechanism of elevator door. The component is made of constructional steel 11 375 with the thickness of 3 mm. The batch size is 30 000 pcs/year. The rolling cutting method, followed by bending in the combinated tool, was chosen as the optimal technology. Technological and constructional calculations were carried out and the tool was consequently designed. The basic drawing documentation for the tool was implemented. LE 400 press with a nominal force 4000 kN was selected from machinery equipment company. Cost of production of one piece were established, the production becomes profitable for a series of more than 19 133 units / year.
Description
Citation
MĚŘIČKOVÁ, P. Výroba konzoly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Stanislav Rusz, CSc. (předseda) doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací a odpověděl na otázky oponenta. Dále odpověděl na otázky: 1. V práci uvádíte, že se u součásti jedná o povrchovou úpravu natíráním. Je to při dané sériovosti správné tvrzení? 2. Charakterizujte použitou ocel 11375 z hlediska svařitelnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO