Experimentální stanovení hloubky ostrosti optických systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se s principem snímáním v oblasti optické mikroskopie. Dále se práce zabývá problematikou parametrů procesu zobrazení, jejich vlivem na výsledky a měření těchto parametrů. Podrobně je rozebrána hloubky ostrosti u optického systému a jsou zde určeny možnosti jejího teoretického i experimentálního stanovení. Součástí této práce je realizace měřícího pracoviště a program stanovující experimentálně hloubku ostrosti na základě různých metod měření. Závěr práce je věnován praktické části, která má za úkol sledovat nastavení optických systémů a jejich vliv na hloubku ostrosti.
The aim of this work is to introduce the principle of scanning in optical microscopy. This thesis deals with problem of parameters of display process and their influence on the results and measurements of these parameters. In detail there is analyzed the depth of field of the optical system and there are established some possibilities of theoretical and experimental determination. Part of this thesis is the realization of the measurement work place and program providing experimental depth of field based on different measurement methods. The conclusion is devoted to the practical part, which has the task to monitor settings and optical systems and their impact on depth of field.
Description
Citation
KUBÁČEK, S. Experimentální stanovení hloubky ostrosti optických systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku: Vysvětlení algoritmu analýzy hloubky ostrosti, okrajový jev. Prof. Jan položil otázku: Z jakého modelu vycházejí rovnice pro výpočet hloubky ostrosti pomocí hyperfokální vzdálenosti? Mgr. Hemzal: Jaký fyzikální jev způsobuje nestejnou ostrost obrazu? K čemu je použita clona? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO