Dokončovací technologie využívající plastickou deformaci povrchu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce obsahuje rešerši současných dokončovacích technologií, jejichž podstatou je plastická deformace povrchu. V této studii jsou konkrétně rozebrány technologie leštění, válečkování, hlazení a otryskávání. Práce uvádí také výrobce nástrojů, případně strojů pro jednotlivé technologie a uplatnění daných metod v praxi.
This publication includes a research of currently used finishing technologies based on plastic deformation of the surface. In this publication there are specifically analysed technologies polishing, roller burnishing, diamond burnishing and shot peening. The publication presents also producers of machines or tools for individual technologies and their practical usage.
Description
Citation
LIPKA, O. Dokončovací technologie využívající plastickou deformaci povrchu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací a odpověděl na otázky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1. Co je to technologie omílaní, resp. leštění omíláním? 2. Jaké jsou negativa technologie ohýbání? 3. Co je aktivizace povrchu? 4. Jak zjistíte tvrdost na povrchu materiálu? 5. Jaký je rozdíl ve zpevnění povrchu materiálu při kuličkování a při hlazení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO