Polyfunkční blok na území bývalé textilní továrny Vlněna v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt se zabývá analýzami stávajícího stavu továrního areálu Vlněna a jeho okolí, návrhem urbanistické studie a detailním řešením polyfunkčního bloku domů v tomto areálu. Urbanistická studie reaguje na aktuální záměry města Brna a vytváří přehlednou urbanistickou strukturu, která respektuje stávající dominanty v území. Řešený urbanistický blok kombinuje zachované objekty továrního areálu Vlněna s dostavbami nových objektů, které dotváří urbanistickou strukturu. Dvě původní správní budovy přejímají bytovou a hotelovou funkci. Hala oprav je upravena pro kulturní využití s návazností na vnitroblok. Původní budova vyšívárny spolu s dostavbou tvoří kreativní centrum s ateliéry, prezentačními místnostmi a výstavním prostorem v parteru. Blok je uzavřen novostavbami relaxačního centra s wellness a sportovními aktivitami a bytovým domem. Novostavby navazují na podzemní parkoviště.
The project deals with the analysis of the current state of the former textile factory Vlnena and its surroundings, urban design study and detailed design of multifunctional block of houses in this area. Urban study responds to the actual intentions of Brno and creates a clear urban structure that respects the existing landmarks in the area. Designed urban block combines preserved factory buildings new constructions, which complements the urban structure. Two former administration buildings taken over housing and hotel functions. Hall of repairs is adjusted for cultural use in connection with the courtyard. The former building of needlework with new completion creates creative center with ateliers, presentation rooms and exhibition space in the ground floor. The block is closed by new buildings of relaxation center with wellness and sports activities and residential building. New buildings are linked to the underground car park.
Description
Citation
ŠTURM, V. Polyfunkční blok na území bývalé textilní továrny Vlněna v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) Ing. Jaroslav Štikar (člen)
Date of acceptance
2013-05-27
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO