Konstrukční návrh jednoúčelového stroje na lisování valivých ložisek do kladkovnic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je navrhnout konstrukční úpravy jednoúčelového lisovacího stroje ve firmě Huisman Konstrukce, s.r.o. Lis je nefunkční a pro současné požadavky výroby málo výkonný. Úpravami se rozumí zhodnotit současný poruchový stav, zjistit jaké jsou současné požadavky na jeho výkon a následně navrhnout co nejjednodušší úpravy. Veškeré úpravy jsou ověřeny výpočtem a změny jsou zaneseny ve výrobní dokumentaci. Alternativně byly zváženy i jiné varianty konstrukce lisu za účelem jeho větší využitelnosti a automatičnosti.
Purpose of this thesis is to make constructional modification of single-purpose pressing machine for Huisman Konstrukce, s.r.o. company. Present machine is non-operational and not enough powerful for present requests of workshop. Intended modifications are to describe present condition of machine, find present requirements and design simple modifications. All modifications are checked by calculations and sketched in shop drawings. There were also made alternative options of modification to show machine more versatile and automatic.
Description
Citation
ROUPEC, M. Konstrukční návrh jednoúčelového stroje na lisování valivých ložisek do kladkovnic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO