Podnikatelský plán - založení soukromé mateřské školy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je zpracování podnikatelského plánu pro založení soukromé mateřské školy v oblasti Brno-venkov, přímo v obci Želešice. Na základě osobních a zjištěných poznatků a z analýzy vnitřního a vnějšího prostředí je sestaven podnikatelský plán, který se zabývá realizací záměru. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů související s podnikáním v da¬ném oboru, společně s možnostmi založení a financování mateřských školek. V praktické části se zabývám konkrétním podnikatelským záměrem – založením soukromé mateřské školky s podrobným finančním plánem na prvních 5 let podávající důležité informace o finančním vývoji podniku a vyhodnocení nejlepší možnosti financování a zjištění, zda je podnikatelský záměr vůbec realizovatelný.
The main objective of this thesis is a business plan elaboration concerning the establishment of a private nursery school in Brno region, in the village of Želešice. The business plan is set up on the basis of personal and general findings from the internal and external environment analysis and the plan deals with it own implementation . The theoretical part is focused on defining the basic concepts related to business in the field, together with the possibility of establishing and financing kindergartens. The practical part deals with a specific business goal - the establishment of a private kindergarten with a detailed financial plan for the first 5 years, giving important information about the financial performance of the company and evaluating the best financing options, finally determining whether the business plan is feasible at all.
Description
Citation
VILDOVÁ, I. Podnikatelský plán - založení soukromé mateřské školy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Oto Lipovský (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) JUDr. Petra Schillerová, Ph.D. (člen) Mgr. Jiří Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Otázky oponenta bakalářské práce: odpovězeno Ing. Lipovský: Kolik činí školné a jak je to s frekvencí placení? Co studentka myslela termínem "státní mateřské školky"? Ing. Hanušová: Připomínky k provedenému dotazníkovému šetření.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO