Mikropásková anténa s kruhovou polarizací s možnosti výběru typu polarizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo navrhnout a realizovat vhodnou mikropáskovou anténu s kruhovou polarizací s možností výběru typu polarizace pro kmitočet 2,4 GHz. V první části diplomové práce jsou popsány všeobecné poznatky o mikropáskových anténách, kruhové polarizaci, možnostech napájení, používaných substrátech atd. Druhá část práce se zabývá návrhem a simulacemi antén, pomocí programů CST Microwave Studio a Zeland IE3D. V poslední části je uvedeno srovnání simulací s výsledky měření.
The thesis is focused at the design and the execution of a dual-port microstrip circularly-polarized antenna for the frequency of 2.4 GHz. The first part describes general knowledge about microstrip antennas, circularly-polarized, options of power supply, used medium etc. The second part of the thesis deals with the design and simulation of antennas with the use of software called CST Microwave Studio and Zeland IE3D. In the last part, confrontation of simulation and measurement results is provided.
Description
Citation
HOLEK, K. Mikropásková anténa s kruhovou polarizací s možnosti výběru typu polarizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Svačina, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student referuje o své diplomové práci a seznamuje komisi s dosaženými výsledky. Čtou se posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student odpovídá na dotazy oponenta. Probíhá rozprava o diplomové práci. Student reaguje na otázky a připomínky členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO