Mapa elektromagnetických polí v GIS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámit se s existencí elektromagnetických polí v životním prostředí a s hygienickým předpisem pro účinky těchto polí. Dále seznámení se s funkcemi měřiče EMR-30 a seznámení se s programovým prostředím geografického informačního systému ArcView a jeho možnostmi při zpracování dat. Měření elektromagnetických polí probíhalo v terénu v okolí kolejí Pod Palackého vrchem. Pro zpracování získaných dat, tvorbu map a následnou analýzu byly využity programy ArcScene 10.1, ArcMap 10.1 a jejich nadstavby.
The main goal in this bachelor thesis was to study the existence of electromagnetic fields in enviroment, and to study hygienic regulations. Then, to study functions of measurment system EMR-30 and to study UI of geographic information system ArcView and it´s abilities for data processing. Measurement of electromagnetic fields was carried out in the neighborhood of campus Pod Palackeho vrchem. For processing the measured data, creating maps and subsequent analysis were used programs ArcMap 10.1, ArcScene 10.1 and add-ons.
Description
Citation
BRACHTL, M. Mapa elektromagnetických polí v GIS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Martin Vítek, Ph.D. položil otázku: Lze někdy očekávat překročení hodnoty? doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. Položil otázku: Co je proměnná S? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO