Návrh automatizace linky pro broušení součásti kompresoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Téma diplomové práce, bylo zvoleno společností Valeo Compressor Europe, s.r.o. Jedná se o návrh automatizace linky pro broušení součásti kompresoru. Součást je interně označována jako Cylinder a je nedílnou součástí nového typu rotačního kompresoru do klimatizačních jednotek osobních automobilů. Diplomová práce obsahuje kompletní návrh robotizovaného pracoviště od analýzy současného stavu, přes návrh konceptu, technickou specifikaci projektu až po výběr vhodného dodavatele spolu s investičním záměrem a ekonomickým zhodnocením. Potřebná data byla poskytnuta společností Valeo Compressor Europe, s.r.o.
The topic of this diploma thesis was chosen by Valeo Compressor Europe Company. The aim is to propose an automation of the production line for grinding of a compressor part. The part is internally termed “Cylinder,” and it is an integral part of a new type of a rotational compressor for air-conditioning units of automobiles. The diploma thesis includes a complete proposal for the automation of workplace. The current state, the proposal of the concept, technical specification of the project, and the choice of a suitable supplier and economical assessment are included. The data were provided by Valeo Compressor Europe Company.
Description
Citation
JIRÁK, D. Návrh automatizace linky pro broušení součásti kompresoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Do jaké míry umožňuje navržené řešení automatizace případné rozšíření výrobní linky o další stroje s cílem zvýšení celkové kapacity linky? Pakliže by nedošlo k optimalizaci dispozičního řešení linky (viz tab. 5.1, str. 49) a byl zachován původní layout (viz. obr. 4.5, str. 39), jaká by byla výše nutných investic pro automatizaci v porovnaní s finálním řešením?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO