Výroba součásti "Držák pro lištu závěsů"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia předkládá návrh technologie výroby držáku pro lištu závěsů z pozinkovaného ocelového plechu 11 305 o tloušťce 1 mm. Výrobní série je stanovena na 20 000 ks/rok. Podle literární studie problematiky stříhání a ohýbání a také na základě výpočtů bylo navrženo stříhání v postupovém střižném nástroji a ohýbání v ohýbacích nástrojích. Pro výrobu je použitý výstředníkový lis LEN 40 C a hydraulický lis CDC 2 – 7. Střižník, střižnice, ohybníky a ohybnice jsou vyrobeny z nástrojové oceli 19 436.3.
The project developed within the bachelor degree is proposing a technology of manufacturing a holder for rail hinges made of galvanized sheet steel 11 305, 1 mm thick. The production run is set at 20,000 units a year. According to literary studies concerning cutting and bending, as well as on the basis of calculations, cutting in an operating cutting tool and bending in bending tools were proposed. LEN 40 C – an eccentric press and CDC 2 – 7 hydraulic press are used for the production. The cutting punch, cutting die, bending punches, bending dies are made from tool steel 19 436.3.
Description
Citation
PYTLÍK, R. Výroba součásti "Držák pro lištu závěsů" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací a odpověděl na otázky oponenta. Studentovi byly kladeny otázky: 1. Co vyjadřuje označení materiálu ohybadla 422456, 2. Jakým způsobem bude probíhat dílčí operace stříhání? 3. K čemu slouží u předmětného nástroje načínací doraz?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO